Annons

Djokovic Wimbledonkrav: Flytta starttiderna

Serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic vill ändra på starttiderna för matcherna i grand slam-turneringen Wimbledon.
– Jag är säker på att det går att göra något åt saken i framtiden, säger världstvåan.
Tennis • Publicerad 11 juli 2023
Novak Djokovic vill ändra starttiderna i Wimbledon.
Novak Djokovic vill ändra starttiderna i Wimbledon.Foto: Alberto Pezzali AP/TT

Bakgrunden till förslaget är att Djokovic spelar för tredje dagen i rad och anledningen till det är en uppskjuten match i den fjärde omgången.

I Wimbledon får matcher inte spelas efter 23.00, lokal tid. Arrangören tar hänsyn till lokala invånare och man vill att publiken ska ta sig hem på ett säkert sätt.

Annons

Därmed blev söndagens match mellan Novak Djokovic och Hubert Hurkacz avbruten och spelades klart först på måndagen. Serben vann matchen och under tisdagen ställs han mot den ryske världssjuan Andrej Rublev i kvartsfinalen.

– Jag är säker på att matcherna åtminstone kunde ha flyttats fram med en timme. Det hade gjort skillnad, säger Djokovic till BBC.

I söndags fick han och Hurkacz vänta i drygt sju timmar på att få dra i gång matchen efter en oväntad skada i matchen innan.

– Jag är säker på att det går att göra något åt saken i framtiden, säger världstvåan.

Arrangören All England Clubs vd, Sally Bolton, säger till BBC att hon inte kan garantera någon åtgärd till nästa års turnering.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons