Annons

Djokovic vände och vann mot debutanten

Världsettan Novak Djokovic var på väg mot en chockförlust mot 19-årige Lorenzo Musetti.
Men 34-åringen reste sig och tog sig till kvartsfinal i Franska mästerskapen med segersiffrorna (6–7, 6–7, 6–1, 6–0, 4–0).
Tennis • Publicerad 7 juni 2021
Novak Djokovic. Arkivbild.
Novak Djokovic. Arkivbild.Foto: Michel Euler AP/TT

Grand slam-debutanten Musetti överraskade alla och hade serben i rejäl brygga efter att ha vunnit de två inledande seten med 7–6.

Men Djokovic reste sig och spelade en bländande tennis. Ynglingen hade inte mycket att sätta emot när 34-åringen vann både tredje och fjärde setet med 6–1 och 6–0.

Annons

I det femte var han fortsatt omutlig och vann med bekväma 4–0 sedan den slutkörde Musetti signalerat för skada och valt att avbryta.

Den oseedade och 76-rankade italienaren vandrade av banan med sänkt huvud, men fick motta applåder och hyllningar från både publik och Djokovic själv.

För Djokovic del innebär segern att han är vidare till kvartsfinal i Franska mästerskapen där han kan bli den förste på 50 år att vinna alla grand slam-turneringar två gånger.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons