Annons

Federer utklassad – ute ur Wimbledon

Det är färdigspelat för Roger Federer i Wimbledon.
Hubert Hurkacz vann i tre raka set – och avslutade matchen med utklassningssiffror.
Tennis • Publicerad 7 juli 2021
Roger Federer är utslagen.
Roger Federer är utslagen.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Åtta titlar på Wimbledons gräs och totalt 20 grand slam-titlar – flest någonsin tillsammans med Rafael Nadal – har det blivit för Roger Federer. Men frågan är om det blir några fler för den schweiziske tennislegendaren som fyller 40 år i augusti.

Federer, som har dragits med stora skadeproblem de senaste åren, fick på onsdagskvällen respass redan i Wimbledons kvartsfinal.

Annons

Mot 18-rankade polacken Hubert Hurkacz föll han i tre raka set, 3–6, 6–7, 0–6. Matchen var Hurkacz första grand slam-kvartsfinal någonsin.

– Det var otroligt speciellt att möta Roger här, det var en dröm som gick i uppfyllelse. Han har så otroligt många speciella ögonblick här, säger Hurkacz.

Enligt nyhetsbyrån AFP är det första gången sedan 2002 som Federer förlorar en match i Wimbledon i tre raka set. Det är också första gången han förlorar ett set med 0–6 i den klassiska turneringen.

En tungviktare som det gick bättre för var världsettan Novak Djokovic som nu kommer allt närmare att tangera Rafael Nadals och Federers rekord på 20 grand slam-titlar inom herrtennisen. Djokovic har totalt 19 grand slam-titlar och nosar nu på ytterligare en.

Ungerns första manliga kvartsfinalist i Wimbledon sedan 1948, Marton Fucsovics, mäktade inte med att stoppa serben. Djokovic vann i tre raka set med 6–3, 6–3, 6–4.

Nu väntar en semifinal mot kanadensaren Denis Shapovalov för Djokovic.

Fakta: Flest grand slam-titlar

Följande spelare har flest segrar i tennisens fyra stora turneringar – Australien Open, Franska mästerskapen, Wimbledon och US Open:

20: Roger Federer (Schweiz), Rafael Nadal (Spanien)

19: Novak Djokovic (Serbien)

14: Pete Sampras (USA)

12: Roy Emerson (Australien)

11: Rod Laver (Australien), Björn Borg (Sverige)

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons