Annons

"Det är jättebra att han kommit till insikt"

Jonas Jerebko ångrar flytten till Ryssland och CSKA Moskva.
Om det betyder att basketstjärnans avstängning från landslaget hävs vill svenska förbundet inte svara på.
– Det är ett hypotetiskt resonemang, säger generalsekreteraren Fredrik Joulamo.
Basket • Publicerad 3 juli 2023
Basketbollförbundets ordförande Fredrik Joulamo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

I en lång och känslosam intervju med TT berättar Jonas Jerebko att hans flytt till CSKA Moskva mitt under Rysslands invasion av Ukraina var ett felbeslut.

– Det jag vill säga till svenska folket är att jag ber om ursäkt, säger Jerebko bland annat.

"Inte förmedlat till oss"

Annons

När Jerebko skrev på för arméklubben CSKA under våren 2022 blev han avstängd från landslagsspel och sedan dess har relationen mellan storstjärnan och svenska basketförbundet varit frostig.

Att Jerebko nu är ångerfull välkomnas av förbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

– Det är jättebra att han har kommit till insikt om att det var fel, men det är ingenting han har förmedlat till oss, säger Joulamo till TT.

Jerebko är besviken på förbundet på grund av – som han uttrycker det – bristande kommunikation kring avstängningen. Joulamo delar inte den bilden.

– Vi har haft kontakt, bland annat i samband med kontraktsskrivningen. Då uttryckte han ingen ånger eller liknande. Men som sagt är det bra att han har kommit till insikt nu.

"Välkommen att kontakta oss"

Om Jerebkos ursäkt öppnar för en framtid som spelare i landslaget eller på något annat sätt inom basketförbundet vill Joulamo inte svara på.

– Det är ett hypotetiskt resonemang. Jonas vet hur han når oss. Det är ingenting vi kommer att ta genom media, han är välkommen att kontakta oss. Vår dörr är öppen, han vet var vi finns, säger Joulamo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons