Annons

Derbyt flyttas inte – tvist mellan klubbarna

Hammarby ville flytta fram Stockholmsderbyt mot Djurgården för att eventuellt kunna ta in 500 åskådare.
Men Djurgården säger nej.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2021
Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården flyttas inte. Arkivbild.
Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården flyttas inte. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Regeringen har skickat ut ett förslag på remiss om att öka publiktaket till 500 åskådare från och med den 17 maj om smittläget tillåter – dagen före möts Hammarby–Djurgården i ett allsvenskt derby på Tele2 arena.

Hemmalaget Hammarby ville ändra datumet för att fler än åtta supportrar skulle tillåtas på arenan, men så blir inte fallet.

Annons

– Den kommer inte att flyttas. Det var en tvist, föreningarna var inte överens, vi har en princip om att föreningarna måste vara överens, och nu när man inte är det så ligger matchen kvar som planerat, säger Christer Gustafsson, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingsnämnd, till Expressen.

Djurgårdens vd Henrik Berggren förklarade klubbens inställning för Fotboll Sthlm i lördags.

– Om vi antar att det blir lite förändringar mest hela tiden här framöver, då blir det oöverskådligt att hålla på att flytta matcher, sade han.

Han sade också man kanske resonerat annorlunda om Djurgården varit hemmalag.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger till Expressen att beskedet inte var förvånande.

– Trist för våra supportrar som har stöttat oss hela vägen under den här tiden och det är mest dem man tänker att det är trist för. Men i övrigt var det väntat och det var inte så att vi hade väntat oss någon välvilja från Djurgården i den här frågan, säger han.

Däremot är det klart att två andra allsvenska matcher flyttas fram. Det handlar om Elfsborg-Halmstad och Degerfors-Örebro, som i stället spelas den 17 respektive 18 maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons