Depay räddade Nederländerna från skrällförlust

Skottland var bara två minuter från en skrällseger över Nederländerna i en EM-förberedande landskamp.
Då kvitterade Memphis Depay med sitt andra mål för kvällen.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2021
Nederländernas Memphis Depay efter att ha gjort 2–2-målet mot Skottland.
Nederländernas Memphis Depay efter att ha gjort 2–2-målet mot Skottland.Foto: Miguel Morenatti/AP/TT

Fram till den 88:e minuten ledde skottarna med 2–1 efter mål av Jack Hendry och Kevin Nesbit. Nederländernas lagkapten Depay, som gjorde 1–1-målet i första halvlek, gjorde också det andra kvitteringsmålet i den 89:e minuten. Detta genom att sätta en frispark som gick runt den skotska muren.

Skottland saknade sju spelare som testat positivt för covid-19 under träningslägret i Spanien. Nederländerna har också varit drabbat av corona och målvakten Jasper Cillesen missade en plats i truppen på grund av ett positivt coronatest.

Oavgjort i Tyskland

I Innsbruck dominerade Tyskland, men Danmark lyckades få till ett oavgjort resultat, 1–1. I inledningen av andra halvlek gjorde Florian Neuhaus 1–0 till Tyskland. Med halvtimmen kvar fick Yussuf Poulsen ett smörpass från Christian Poulsen och satte kvitteringen.

Med i Tysklands startelva var Thomas Müller och Mats Hummels, världsmästare 2014 som stått utanför landslaget i två år.

England besegrade Österrike med 1–0. Den 19-årige Bukayo Saka satte matchens enda mål från nära håll i den 57:e minuten. Trent Alexander-Arnold skadade låret och Englands förbundskapten Gareth Southgate medgav efteråt att han är bekymrad över skadan.

– Vi ska kolla upp vad det är. Det är inte bra att se honom linka av planen på det viset, säger Southgate enligt AFP.

Benzemas comeback

Karim Benzema, tillbaka i det franska landslaget efter nästan sex år, brände en straff när Frankrike tog en väntad seger över Wales, med 3–0.

Benzema ordnade själv straffen genom att skjuta bollen på Neco Williams hand. Williams blev utvisad och det dröjde därefter inte länge förrän Frankrike gjorde sitt första mål, genom Kylian Mbappé. Antoine Griezmann gjorde 2–0 och Ousmane Dembelé 3–0.

Benzema har inte tagits ut till landslaget sedan 2015 på grund av skandalen med hans påstådda inblandning i en utpressning kopplat till en sexvideo med den tidigare franska landslagskollegan Mathieu Valbuena.