Annons

Den oväntade matchhjälten: ”Tänkte bara skjut”

Ett helt år på skadelistan.
Den allsvenska starten på bänken.
Och plötsligt rödvit segerskytt.
Gävle (Sportens utsände) • Publicerad 6 maj 2018
Kalmar FF:s båda målskyttar, Romario (vänster) och Gbenga Arokoyo (höger) mot Dalkurd firar med fansen.
Kalmar FF:s båda målskyttar, Romario (vänster) och Gbenga Arokoyo (höger) mot Dalkurd firar med fansen.Foto: Mats Åstrand/TT

– Det betyder så mycket, säger Gbenga Arokoyo.

Gbenga Arokoyo var knappast den spelare som stod högst upp på listan över potentiella matchhjältar på förhand. Senast nyförvärvet fick speltid var mot Östersund i den fjärde omgången. Då hoppade Arokoyo in med en knapp kvart kvar att spela. Nu byttes nigerianen in redan i paus när Viktor Elm fick känning i baksidan av låret. 25-åringen hade varit på banan i 18 minuter när Erton Fejzullahus halvträff efter en hörna landade hos Arokoyo som tryckte in målet som skulle visa sig bli avgörande.

Annons

– Jag tänkte bara ”skjut”. Jag är väldigt glad att den satt. Det är skönt att vi kan få med oss tre poäng och att jag kan vara med och bidra, säger Gbenga Arokoyo.

Du har suttit på bänken i vår, hur har du varit?

– Helt okej, det är en process att jag ska komma tillbaka starkare. Vi är ett lag och om jag är på bänken så vet jag varför. Det är inga problem.

Kalmar FF stod annars inte för någon bländande insats men fick lite mer tryck på Dalkurd efter paus när Erton Fejzullahu, som gjorde comeback efter skada, kom in som targetspelare.

– Vi startar bra första 20 minuterna i andra halvlek. Det känns som om vi har mer boll, vi låter dem jaga och vi får dem trötta. Sedan är det självklart att vi faller på slutet med de skapar egentligen inte så mycket innan Lucas (Hägg Johansson) räddar matchen åt oss. Det är en brutal räddning han gör, säger Erton Fejzullahu.

Är du helt återställd nu?

– Det kändes så. Jag känner mig frisk, hade jag inte gjort det så hade jag inte varit med. Det har känts bra de tre senaste träningarna, jag var spelsugen och ville vara med.

Kalmar FF har nu tre raka segrar och hakar på i toppen av tabellen men en sak oroar mitt glädjen. Viktor Elm tvingades kliva av med smärta i baksidan av höger lår.

– Jag hade ont innan matchen och var ihoptejpad. Vi visste vad som gällde. Sedan började jag fuska lite med att ta djup och då kände jag att det inte var det bästa för laget att jag fortsatte spela.

Och ersättaren blev också hjälte?

Annons

– Haha, ja precis, det blev världens bästa byte. Det var kul för Gbenga.

Finns risken att du har ådragit dig en bristning?

– Nja, vi får se. Just nu känns det sådär och vi måste kolla upp det.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons