Delad poäng mellan Wales och Schweiz

Italien krossade Turkiet i EM-premiären.
Därmed var det en riktig sexpoängsmatch mellan Schweiz och Wales i grupp A som stod på schemat redan i EM:s andra match.
Men inget av lagen tog chansen att haka på i grupptoppen och matchen slutade 1–1.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2021
Schweiz och Wales spelade 1–1 i sin EM-premiär.
Schweiz och Wales spelade 1–1 i sin EM-premiär.Foto: Naomi Baker/Pool/AP/TT

Schweiz var dominanta under hela den första halvleken och hade bra koll på matchen när Breel Embolo, som var matchens klart bästa spelare, satte 1–0 tidigt i den andra.

– Det var ett bra mål, det var en bra match av laget, säger Embolo i TV4:s sändning.

Men Wales vaknade till efter det och satte mer och mer press på Schweiz. Kieffer Moore kunde relativt omarkerat storma in i det schweiziska straffområdet och nicka in 1–1 på hörna.

– Det är en bra start för oss. Vi ville vinna men ett kryss ger oss en bra position, säger Moore.

Schweiz gick på för ett ledningsmål och Mario Gavranovic var nära att avgöra med sex minuter kvar av matchen. Nyss inbytte Gavranovic var dock offside och målet dömdes bort –och istället blev det delad poäng i Baku.

– Vi släppte in ett mål på samma sätt som vi gjorde ett. Vi måste bli bättre på de små detaljerna, säger Breel Embolo.

För Schweiz väntar härnäst Italien, som imponerade i öppningsmatchen mot Turkiet där man vann med 3–0. För Wales väntar just ett revanschsuget Turkiet.