Annons

Delad poäng i stormötet

Italien fick en liten revansch efter sitt senaste nederlag. I den första gruppspelsmatchen i Nations League blev det 1–1 mot Tyskland.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2022
Italiens Lorenzo Pellegrini och Tysklands Niklas Sule i kamp om bollen.
Italiens Lorenzo Pellegrini och Tysklands Niklas Sule i kamp om bollen.Foto: Antonio Calanni

Efter att ha förlorat med 0–3 mot Argentina i den nya superfinalen, Finalissima, bara dagar tidigare, var det ett revanschsuget och pressat Italien som tog emot Tyskland i Nations League.

Men till skillnad från matchen mot Argentina, fick "Gli Azzurri" med sig en poäng från mötet i Bologna.

Annons

Tyskland hade det mesta av bollinnehavet i inledningen, men förutom Serge Gnabrys låga skott en kvart in i matchen, som Gianluigi Donnarumma enkelt tog hand om, hade man svårt att komma till riktigt farliga chanser.

Det var inte förrän Degnand Wilfried Gnontos inlägg mötte Lorenzo Pellegrinis fot i den 70:e matchminuten som dödläget bröts, till hemmapublikens stora glädje.

Den glädjen blev dock kortvarig.

Bara tre minuter senare hade nämligen Joshua Kimmich skickat in kvitteringen intill den vänstra stolpen.

Fler mål blev det inte, trots att Kimmich var nära att dubbla sin målskörd med ett skott som Donnarumma fick sträcka sig för att rädda.

Den delade poängen innebär att Ungern efter den första omgången toppar gupp 3 i Nations Leagues högsta division, sedan man besegrat England hemma med 1–0.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons