Annons

Degerfors öppnar upp – och vädjar om hjälp

Superettanledaren Degerfors har tre coronafall i spelartruppen, men hoppas att det ska stanna där.
På måndag återupptar laget träningarna – och skickar en vädjan.
Fotboll • Publicerad 13 november 2020
Adam Carlén är en av tre spelare i Degerfors som har testats positivt för covid-19 i veckan. Arkivbild.
Adam Carlén är en av tre spelare i Degerfors som har testats positivt för covid-19 i veckan. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Först meddelade Degerfors att mittfältaren Adam Carlén testats positivt för covid-19 och under torsdagen stod det klart det fanns ytterligare ett coronafall bland spelarna i fotbollsklubben. Därefter har ännu en spelare testats positivt, men ett tag befarade man att det skulle bli många fler.

– Ganska kort efter det andra fallet fick vi också besked om ett tredje. Då avvaktade vi lite för att se vart det här skulle ta vägen, men det har stannat där, säger klubbens presschef Victor Lundmark till TT.

Annons

– Det verkar inte som att det finns någon koppling mellan fallen heller. Men det finns ju en stor samhällsspridning i Degerfors nu, det är nog det vi har blivit påverkade av. På så sätt är det nästan turligt att det bara är tre stycken.

Behöver en poäng

Degerfors toppar superettan med tre omgångar kvar och behöver bara en poäng till för att säkra uppflyttning till allsvenskan. Efter att ha stängt ned verksamheten på grund av coronafallen återupptar herrlaget sina träningar på måndag – men med några säkerhetsåtgärder.

– Att spelarna ska hålla sig för sig själva och hålla sig ifrån varandra, det gäller veckan ut. Sedan kommer både träningarna i sig liksom allt kring ombyte och så att utgå ifrån att hålla ännu större avstånd. I alla fall i början av veckan.

Svårt att stänga helt

Hemmaarenan Stora Valla är dock en kommunal idrottsplats och det är inte helt enkelt att bara stänga igen för allmänheten. Därför skickar Degerfors en uppmaning till alla som kan tänkas vara intresserade av att kolla in träningarna i början av nästa vecka.

– Vi har bett supportrar och journalister att inte komma och besöka de första träningarna på måndag och tisdag. Både för vår skull och för deras skull, eftersom vi ändå har haft fall i klubben. Det är mer en vädjan, för jag vet inte om vi kan stänga igen helt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons