Annons

Darrigt KFF föll på fast situation

En riktigt dålig fotbollsmatch.Med ett värdelöst resultat.– Extra surt att vi åker på en fast situation.
Viktor Elm
Örebro(Sportens utsände) • Publicerad 1 oktober 2017
Viktor Elm lyckades inte få bort bollen efter en frispark och Kennedy Igboananike skickade upp matchens enda mål i nättaket. Foto: Conny Sillén/TT
Viktor Elm lyckades inte få bort bollen efter en frispark och Kennedy Igboananike skickade upp matchens enda mål i nättaket. Foto: Conny Sillén/TT

Sviten på sex matcher utan förlust sprack och den gjorde det inte för att man mötte ett fantastiskt bra lag på deras hemmaplan.

0–1-förlusten mot Örebro var ett stort steg tillbaka och handlade mer om den egna insatsen.

Annons

– Vi ska inte förlora en sådan här match, i värsta fall så ska man i alla fall ha med sig något hem. Men vi kommer inte upp i nivå i dag, säger Emin Nouri.

Målet kom från ingenstans i slutet av första halvlek. Filip Sachpekidis tappade bollen i ett försök till omställning och drog på sig en frispark. Filip Rogic nådde sedan högst på lyftningen och nickade ner bollen mot Lucas Hägg Johanssons högra hörn. KFF-målvakten räddade, men lämnade retur som via Nahir Besara hamnade hos Kennedy Igboananike som inte gjorde något misstag.

– Det känns extra surt att vi förlorar på ett mål efter en fast situation som vi har fokuserat mycket på i veckan. Det är svårt att säga, men jag hade kanske kunnat få bort bollen om jag inte hade skyddat målet utan bara försökt skjuta iväg den, säger Viktor Elm som var nära att få undan bollen framför Besara.

Ni har mycket boll, men skapar inte mycket i första?

– Nej, vi kommer inte riktigt upp i energi i anfallsspelet. De backar hem och då krävs det snabbare löpningar och snabbt spel där framme. Men det har vi inte riktigt i dag och det är synd, säger Viktor Elm.

I andra halvlek skapade inte KFF någonting, Nanne Bergstrand gjorde till slut ett trippelbyte med dryga tio minuter kvar. Det gav någon ofarlig nick – inte mer.

– Svårt att säga vad det beror på. Vi utnyttjar inte ytorna som finns och inte kreativa nog i sista tredjedelen, säger Emin Nouri.

KFF har fortsatt fyra poäng ned till Jönköping på kvalplatsen och även GIF Sundsvall är bakom. Men de 29 poäng som KFF har nu behöver nog bli fler för att det här ska lösa sig.

– Nästa match spelar vi hemma och där är vi starka. Men vi måste vinna en match till känns det som. Samtidigt är vi tre efter Elfsborg, så det beror på hur man väljer att se på det, säger Emin Nouri.

Lagkaptenen har också bra koll på läget och hoppas att laget ska kunna andas ut efter nästa omgång.

Annons

– Vinner vi nästa och Jönköping förlorar, jag tror de har AIK borta, då tror jag vi klarar det. Vi kan bara fokusera på det vi ska göra själva, men vinner vi nästa ser det bra ut, säger Viktor Elm.

"Det är svårt att säga, men jag hade kanske kunnat få bort bollen om jag inte hade skyddat målet utan bara försökt skjuta iväg den."

Om returkampen innan 1–0.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons