Annons

Därför spelas kvällens landskamp

Landskampen mellan Danmark och Sverige i Köpenhamn är i gång.
Varför?
Den frågan ställer sig många när smittspridningen tagit hög fart i båda länderna.
Fotboll • Publicerad 11 november 2020
Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, är på plats på den kritiserade landskampen på Brøndbystadion.
Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, är på plats på den kritiserade landskampen på Brøndbystadion.Foto: Johan Nilsson/TT

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand fick frågan kort före avspark i en intervju med Cmore.

– Det är inget som är absolut nödvändigt i de här tiderna, men så länge vi kan genomföra de matcher som vi har åtagande att göra kommer vi att göra det. Men det sker efter en tät och bra dialog med smittskyddsexperter, myndigheter och i det här fallet även det danska fotbollsförbundet som är arrangör av den här matchen, säger han.

Annons

Skälet till att genomföra landskampen är främst ekonomiskt.

– Personligen tycker jag det är jätteintressant att få se en del nya spelare som får chans att visa upp sig. Självklart finns det ekonomiska motiv också i det här också, just kopplat till de åtaganden vi har.

På Cmores fråga hur mycket pengar det rör sig om svarar Håkan Sjöstrand:

– Det är mycket pengar naturligtvis. Men en förutsättning för att vi ska kunna spela matchen är att det ska kunna genomföras på ett kontrollerat sätt. Det finns inte någon bransch eller verksamhet som är mer kontrollerad än den här, av de som jag känner till. Ur det perspektivet känner vi oss väldigt trygga.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons