Damkronorna fick en tuff start på femnationsturneringen i tyska Füssen.
VM-trean Tjeckien var numret för stort och vann med 5–2.
Ishockey • Publicerad 9 februari 2023
Linnea Johansson gjorde ett av målen när Damkronorna föll mot Tjeckien med 2–5.
Linnea Johansson gjorde ett av målen när Damkronorna föll mot Tjeckien med 2–5.Foto: Andreas Hillergren/TT

SDHL-spelarna Agata Sarnovska, AIK, och Vendula Pribylova, Modo, gjorde varsitt mål bakom svenska målvakten Ida Boman, Djurgården.

Svenskorna hängde målmässigt med i en period sedan Djurgårdsforwarden och veteranen Fanny Rask kvitterat i sista sekunden av öppningsperioden.

Men nästa gång Damkronorna gjorde mål hade Tjeckien gjort fyra i rad – två i både andra och tredje perioden – och gått upp i 5–1-ledning.

Linnea Johansson, Linköping, fastställde 5–2 med drygt två minuter kvar.

Hilda Svensson, HV71, och Ebba Hedqvist, Modo, 16-åringarna som båda var med och tog silver i junior-VM i Östersund, debuterade i Damkronorna och Svensson fick pris som bästa svenska spelare.

Turneringen i Tyskland är den sista innan VM i Kanada i april och Sverige spelar fyra matcher på fyra dagar. På fredagen väntar Schweiz och därefter Tyskland (lördag) och Finland (söndag).