Annons

Damallsvensk profil slutar: "Gammal och dålig"

Fotboll • Publicerad 12 november 2021
June Pedersen, till vänster, i en match mot Häcken. Arkivbild.
June Pedersen, till vänster, i en match mot Häcken. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Hon har vunnit SM-guld med både Umeå och Piteå och spelat mer än 250 matcher i damallsvenskan. Men nu lägger 36-åriga norskan June Pedersen fotbollsskorna på hyllan efter att ha avslutat karriären med två säsonger i Hammarby.

"Det är ganska enkelt egentligen. Jag är tvåbarnsmamma och känner att tiden inte räcker till. Sedan börjar jag bli gammal och dålig. Jag har tidigare sagt att jag den dagen jag är sämst så slutar jag – och det är nu, haha", säger Pedersen till Hammarbys hemsida.

Annons

Den vänsterfotade försvararen kom till Umeå 2006 som 20-åring, och fick vara med om slutet av klubbens storhetstid och två Champions League-finaler innan hon lämnade för Piteå 2009. Det var också där Pedersen fick uppleva karriärens höjdpunkt i och med SM-guldet 2018.

"Att det hände det året är helt otroligt. Sedan är jag så glad att jag fick vara med om hela publikupplevelsen det här året. Det bästa är att det bara ökar. Det kommer bli ännu mer magiskt redan 2022 och då kommer ni hitta mig i klacken", säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons