Annons

Dahlström hattrickhjälte när IKO krossade Södertälje

Känslan var att IKO var nere för räkning.Då väckte John Dahlström liv i ett monster.– Det här var riktigt roligt.
John Dahlström
Oskarshamn • Publicerad 23 februari 2018
John Dahlström gjorde tre mål när IK Oskarshamn krossade Södertälje SK med hela 6-0 efter en 5-0-urladdning i den tredje perioden inför 2 325 åskådare i Be-Ge Hockey Center.
John Dahlström gjorde tre mål när IK Oskarshamn krossade Södertälje SK med hela 6-0 efter en 5-0-urladdning i den tredje perioden inför 2 325 åskådare i Be-Ge Hockey Center.

Efter en härlig och fartfylld första period var känslan att Södertälje SK tog över matchen lite grann i andra perioden. Chanser fanns åt båda hållen, men två bra målvakter gjorde att det länge var mållöst.

– Christoffer Rifalk räddade oss stundtals. Vi släpper till för mycket spelvändningar och Södertälje har de hetaste chanserna, säger John Dahlström som skulle ta saken i sina egna händer.

Annons

Södertälje slarvade på offensiv blå med ungefär en halvminut kvar av andra perioden.

– Pucken glider ut i mittzonen, jag vinner rejset och försöker få upp pucken högt. Den satt och det var riktigt skönt, säger Dahlström om 1-0-målet med 21 sekunder kvar av mittenperioden.

Det var början på en total urladdning från det formstarka hemmalaget. Efter 3.05 av den tredje perioden rakade Ludvig Elvenes in en retur i powerplay till 2-0.

– Vi får energi av det tidiga powerplay-målet i tredje perioden. Vi kan börja slappna av mer i spelet och det rinner i väg lite mer än det brukar i sådana lägen, säger Dahlström.

En och en halv minut efter 2-0-målet slog Dahlström till igen och en målkavalkad i snöbollsväg tog fart. Södertälje bytte målvakt, men målen fortsatte att trilla in och efter 6.58 gjorde Dahlström sitt tredje och IKO:s femte mål i matchen.

– Det är så klart jätteskönt att få göra hattrick. Det är mitt första på seniornivå.

Kan en fredagskväll bli mycket bättre?

– Haha, det är nog svårt, det här var riktigt roligt. Nästa match måste vi dock se till att spela så här i 60 minuter och inte bara i 20 minuter

Fjärde raka segern – hur förklarar man att ni spelar så bra just nu?

– Jag tycker vi alla chippar in på de vi sagt i omklädningsrummet. Alla krigar för varandra, vi har tålamod i laget, lägen kommer och det är bara att stänka dit dem när de kommer.

Annons

IK Oskarshamn har nu sex poäng ner till närmaste lag under playoffstrecket när fyra omgångar återstår. På tisdag väntar derby hemma mot Västervik.

– Jag har hört från grabbarna i laget att det är mycket folk på de matcherna, jag ser fram emot att få spela den matchen.

Stänkarklacken förstärkte Blue Front Support och skapade bra inramning i Be-Ge Hockey Center. Foto: Johnny Larsson
Stänkarklacken förstärkte Blue Front Support och skapade bra inramning i Be-Ge Hockey Center. Foto: Johnny Larsson

”Det är så klart jätteskönt att få göra hattrick. Det är mitt första på seniornivå.”

som var segerorganisatör i IK Oskarshamn.

Fakta

Stjärnligan

3: John Dahlström

2: Christoffer Rifalk

1: Ludvig Elvenes

Totalställning: 21: Martin Fehérváry 20: Jonas ­Engström 19: Karl Johansson 17: Arsi ­Piispanen 16: Wictor Ragnewall 15: Marcus Björk 14: Manuel Ågren, Niklas Johansson 13: Joakim Hagelin 12: Victor Löfstedt, Lucas ­Elvenes, Ludvig Engsund 11: Tom ­Hedberg 10: Ludvig Elvenes, Filiph Engsund, Felix Sandström 9:Kevin Marshall 7: Tom Linder, Robin Söderqvist 6: Christoffer Rifalk, Gustav Olhaver 5: John Dahlström, Markus Persson, Oscar Josefsson, Marcus Sylvegård 4: Kalle Miketinac

Ishockey, allsvenskan

IK Oskarshamn-Södertälje6-0 (0-0, 1-0, 5-0)

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons