Annons

Dackarnas ruskiga form fortsätter – tog femte raka segern

Dackarnas fina form fortsätter.
Mot Indianerna kom femte raka segern.
Dackarna hänger på i toppen av tabellen.
SPEEDWAY • Publicerad 4 juli 2019
Oliver Berntzon och Dackarna tog femte raka segern efter en rejäl överkörning borta mot Indianerna.
Oliver Berntzon och Dackarna tog femte raka segern efter en rejäl överkörning borta mot Indianerna.Foto: Pontus Gustavsson

Dackarna har haft en blytung start på säsongen kommit i gång rejält den sista tiden. Tisdagens seger mot Rospiggarna följdes upp av en storseger borta mot Indianerna på torsdagskvällen.

Efter en ganska jämn start på matchen, tog Dackarna över fullständigt och tog fyra raka femettor, efter det var Kumlalaget ett slaget lag. Lagledaren Peter Karlsson var nöjd efteråt.

Maciej Janowski körde in elva poäng till sitt Dackarna.
Maciej Janowski körde in elva poäng till sitt Dackarna.Foto: Roger Carlsson
Annons

Minst sagt.

Speedway, elitserien

Indianerna–Dackarna 37–53

Poängen, Dackarna:

Patryk Dudek 13,

Maciej Janowski 11,

Jacob Thorssell 9,

Oliver Berntzon 6,

Piotr Pawlicki 5,

Frederik Jakobsen 5,

Kacper Gomolski 4.

– Jag fryser lite nu, haha. Vi är varma inombords i stället. Det var ett rejält styrkebesked. Fyra femettor och 20 poängs ledning före pausen. Det är ju… det går bra nu. Men jag är inte förvånad, jag trodde vi skulle matcha dem, men inte att vi skulle krossa dem. Sen var det lite svårt att hålla skärpan i slutet bara, säger Peter Karlsson och skrattar innan han fortsätter:

– Sen har Indianerna lite skador, precis som vi hade i början av den här säsongen. Det går upp och ner.

Femte raka segern. Vad är förklaringen?

– Vi hade ett välidgt bra lag redan från början. Sen kom Janowski tillbaka och Pawlicki anslöt. De funkar bra ihop. Jag tycker att resultaten talar för sig själv. Vi är på gång. Det är extra kul att Jacob Thorssell är som dag och natt från förra matchen. Det behövde han, lite luft under vingarna. Det är små detaljer som avgör.

Inför matchen valde Karlsson att peta in hemmaföraren Joel Kling – och tog in Frederik Jakobsen. Efteråt kunde ingen ha synpunkter på det. Dansken körde in fem poäng och stod för en fin insats.

– Han gjorde det bra och har åkt genomgående bra hela säsongen. Han är väldigt nära hela tiden och har bra linjer. Jakobsen är också på gång, säger Karlsson.

Segern betyder att Dackarna hakar på i den absoluta toppen av tabellen. Men det ger inte Karlsson mycket för.

– Det är trevligt, men vi såg vad det betydde i fjol… Men det är trevligare än att ligga därnere, det kan vända snabbt. Vi är ödmjuka inför uppgiften och det ser bra ut inför fortsättningen. Nu tar vi lite paus och laddar för Västervik hemma.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons