Annons

Cyklande fansen framme – efter 120 mil: ”Det var fruktansvärt”

På fredagseftermiddagen rullade den trampande trion med IKO-fans in i Skellefteå.
Efter en vecka och cirka 120 mil på cykeln.
– Det var underbart att se slutdestinationen. Det här har varit hemskt, säger Andreas Hauge vars löfte ligger bakom resan.
SKELLEFTEÅ • Publicerad 14 september 2019

I våras twittrade IKO-supportern att han skulle cykla till premiären i Skellefteå ifall Liverpool vände Champions League-mötet mot Barcelona. Det var precis vad den brittiska klubben gjorde och det var bara att pumpa däcken. Med på resan fick han också två andra IKO-supportrar: Per Sandberg och Jonas Forsberg.

– Vilken resa det har varit, jag trodde aldrig att vi skulle klara det. Jag var nära att slänga in handduken redan första dagen. Men jag kan inte ge upp när de andra kör, det har bara varit att bita ihop, säger Andreas Hauge.

Annons

Resan har kantats av nederbörd och blåst.

– Mellan Söderhamn och Gävle var det hällregn och sådan motvind att det kändes som att vi stod still. Men de fyra sista milen var nästan värst. Kroppen visste att det var nära och började ge upp successivt.

Thomas Björklund som kört följebilen och cyklisterna Andreas Hauge, Per Sandberg och Jonas Forsberg.
Thomas Björklund som kört följebilen och cyklisterna Andreas Hauge, Per Sandberg och Jonas Forsberg.

Men ni måste ha sett mycket på vägen?

– Ja, mycket skog har vi fått se. Jag är ingen naturmänniska så jag har haft svårt att njuta. Jag har haft fullt upp med att få benen att gå runt, säger Andreas Hauge.

På lördagen kom ändå belöningen för trion som, tillsammans med 50-talet tillresta IKO-fans, gemensamt fick ladda upp inför Skellefteåmatchen. Nedsläppet är klockan 15.15.

– Det är full rulle på ett hotellrum nu, det ska bli gutt att släppa allt med cyklingen och bara kunna fokusera på det som är kul.

Hur tror du att det kommer att gå i matchen?

– Jag tror vi torskar med fem mål. Jag vill hålla förväntningarna nere så att jag inte blir för besviken, säger Andreas Hauge.

Under resans gång har cyklisterna också samlat in pengar till Leksandsspelaren Tobias Forsberg som ådrog sig en svår nackskada i en match i vintras. På fredagen var summan uppe i 20 000 kronor men Andreas Hauge hoppas att den kommer att hinna öka ytterligare innan pengarna lämnas över till Leksand vid IKO:s hemmapremiär den 17 september.

TV: SÅ HÄR SÅG DET UT NÄR CYKLISTERNA LÄMNADE OSKARSHAMN:

Här saknas innehåll

Annons

LÄS MER OM CYKELRESAN:

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons