Annons

Cupmatch spelas om efter domarmiss

Fotboll • Publicerad 10 november 2020
Norrby får en ny chans mot Utsikten i Svenska cupen efter att domarna i matchen nekat de att göra två byten i förlängningen. Arkivbild.
Norrby får en ny chans mot Utsikten i Svenska cupen efter att domarna i matchen nekat de att göra två byten i förlängningen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mötet i Svenska cupen mellan Utsikten och Norrby kommer att spelas om i sin helhet. Beslutet kommer efter att Norrby i matchen nekades att göra två byten i förlängningen, trots att laget hade sparat ett byte från ordinarie tid.

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté skriver om beslutet på sin hemsida.

Annons

"TK konstaterar i sitt beslut att det föreligger grund för omspel då domarteamet åsidosatt en väsentlig tävlingsbestämmelse för den aktuella matchen när Norrby, som gjort två byten under ordinarie matchtid, nekades att göra mer än ett byte under förlängningen".

Matchen spelades 1 oktober och slutade 1–0 till Utsikten, efter mål i förlängningen. Något nytt speldatum finns ännu inte.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons