Annons

Crona sänkte OAIK – Jägerbrink bedrövad

Han skulle ha spelat i Oskarshamns AIK.
Det blev spel i IFK Värnamo.
På söndagen sänkte Edvin Crona laget han kunde spelat i.
FOTBOLL • Publicerad 15 september 2019
Filip Jägerbrink var bedrövad efter OAIK:s förlust hemma mot IFK Värnamo. Edvin Crona satte matchens enda mål i nionde minuten.
Filip Jägerbrink var bedrövad efter OAIK:s förlust hemma mot IFK Värnamo. Edvin Crona satte matchens enda mål i nionde minuten.Foto: Jesper Hallberg

Läget är allt mer prekärt för Oskarshamns AIK i division 1 södra. Laget är åter på nedflyttningsplats efter en 0–1-förlust hemma mot formstarka IFK Värnamo.

Matchens enda målskytt? Kalmar FF-lånet Edvin Crona. Faktum är att Crona under våren var registrerad för spel i OAIK, men av olika anledningar blev det inget spel där. I stället skrev han för Jonas Therns Värnamo i somras.

Annons

– Jag var uppskriven på listan och kunde ha varit med Oskarshamn och spelat i våras. Men det blev aldrig så, jag spelade med U19 i stället, säger Crona.

Edvin Crona gjorde matchens enda mål.
Edvin Crona gjorde matchens enda mål.Foto: Jesper Hallberg

Varför blev det aldrig något spel i OAIK?

– Jag vet inte. Ingen av parterna tog tag i det och det blev aldrig så. Det var inget speciellt.

FOTBOLL, DIVISION 1 SÖDRA

Oskarshamns AIK–IFK Värnamo 0–1 (0–1)

Men varför blev det spel i Värnamo och inte Oskarshamn?

– Det vet jag inte. Både jag och Värnamo var intresserade och när Thern förlorade en anfallare till Gais, ville de ha in en ny anfallare. Då blev det ett väldigt bra alternativ för mig. Jag har gjort två mål och två assist, det har gått bra måste jag säga. Nu har vi vunnit fem av sex matcher och vi tar fart mot toppen.

Lite speciellt för dig att skjuta OAIK i sank?

– Ja, det skulle jag säga. Det hade jag nog inte tänkt på innan säsongen när jag var halvvägs till Oskarshamn. Men samtidigt är det en skön känsla att visa att man håller på den här nivån.

Fakta

Stjärnligan

3: Filip Jägerbrink

Kommentar: En av få som kvitterar ut godkänt betyg. Sliter över hela planen.

2: Sonny Karlsson

Kommentar: Byttes in och det hände saker direkt. Oerhört obekväm mot motståndarna.

1: Christopher Christensson

Kommentar: Slet på topp. Men såg ut att hämmas av en skada.

Oskarshamns AIK:s Filip Jägerbrink var bedrövad efter förlusten och vandrade sist av planen.

– Fortsätter det så här kommer vi få oerhört tufft. Det kommer bli en kamp in i det sista. Vi kämpar och krigar, men jag vet inte… vi har inga mönster riktigt. Det blir bra ibland, men vi lyckas ligga under varenda match…

Du ser nästan lite tårögd ut…

Annons

– Nä, men… det är skit allting. Uppgivenhet. Med lite tur kan vi få en poäng, men vi är inte nära.

Vad måste ni göra för att fixa det här?

– I dag spelade vi långt av någon anledning, vi skulle spela lite rakare, men det blev långt. Vi måste nånstans hitta hur vi ska lösa det här. Ska vi spela långt måste vi centrera och vara kompakta för att vinna andrabollar. Vi måste hitta en väg ur det här.

Oskarshamns AIK ligger på nedflyttningsplats med sju omgångar kvar att spela.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons