Annons

Craftstaden hoppas på Suominen: ”Vore en jättebra lösning”

Craftstaden fortsätter sin jakt på ny tränare.
Överst på önskelistan: Christoffer Suominen.
– Jag hoppas verkligen vi kommer överens.
Oskarshamn • Publicerad 3 juni 2019
Christoffer Suominen kan vara Craftstadens nya tränare.
Christoffer Suominen kan vara Craftstadens nya tränare.Foto: Mats Holmertz

Jimmy Lindstrand var ett tränaralternativ som Craftstaden jobbade tidigt på, men enligt Sportens uppgifter har han tackat nej. Nu står Christoffer Suominen högst upp på föreningens önskelista.

– Jag hoppas på honom, det vore en jättebra lösning, säger Craftstadens sportchef Robert ”Röding” Nilsson.

Annons

Varför vore han ett bra namn för er?

– Han är sjukt engagerad. Han påminner faktiskt en hel del om Karl Pontén. Han andas i stort sett innebandy, är sjukt noggrann och jag tror det skulle passa honom att träna ett herrlag nu.

Suominen tränade Craftstadens damlag säsongen 2014/15. Sedan dess har han hunnit med att vara tränare för tre lag i damernas Superliga, FBC Kalmarsund, Linköping IBK och Kais Mora.

– Jag och Robert Nilsson har haft kontakt under alla år sedan jag lämnade Craftstaden. Vi har stämt av och haft en dialog. Jag gillar Craftstaden jättemycket och det är en förening som jag följt under alla år, säger Suominen som inte vill kommentera hur pass aktuellt Craftstaden är.

– Jag har varit lyckligt lottad och det är ganska många föreningar som hört av sig och varit intresserade. Jag har varit väldigt kort tid i klubbar senaste åren, jag vill jobba över tid, kunna göra ett gediget arbete och därför är det väldigt viktigt att det blir rätt.

Är du sugen att testa på att träna ett herrlag?

– Det är en hypotetisk fråga, men det skulle kunna var aktuellt att bredda min repertoar. Men det är tajming och andra omständigheter som spelar in.

Suominen är i alla fall på det klara med att han vill vara innebandytränare i höst. Och Robert Nilsson hoppas att det är för Crafstadens herrar och att parterna kan komma överens snart.

– Det allra bästa vore om vi kunde komma överens i det närmaste. Det är mycket annat på gång nu också.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons