Annons

Covidsmitta stoppar Berggren i VM

Det blir inget VM-spel för hockeyforwarden Jonatan Berggren. Han har testat positivt för covid-19 och ställs därför över Tre Kronors trupp till VM i Finland.
Ishockey • Publicerad 10 maj 2022
Jonatan Berggren under Beijer Hockey Games i förra veckan.
Jonatan Berggren under Beijer Hockey Games i förra veckan.Foto: Henrik Montgomery/TT

”Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 och måste sitta i karantän i fem dagar. Därefter måste han uppvisa två negativa tester för att få komma till VM. Att missa fem dagars träning i det här läget är långt ifrån optimalt, och på grund av det och osäkerheten kring kommande tester har vi valt att gå vidare med andra spelare till VM-truppen", säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv i ett uttalande.

Berggren, tidigare i SHL-klubben Skellefteå, har den senaste säsongen spelat i AHL för Grand Rapids Griffins.

Annons

Det blir heller inget VM-spel i Helsingfors för Nashvilles Mattias Ekholm och Filip Forsberg, trots att laget nu är utslaget i Stanley Cup. Det svenska ishockeylandslaget uppger att Ekholm är skadad. Att Forsberg inte skulle spela var i stort sett klart sedan tidigare då han står utan kontrakt.

På onsdagsförmiddagen presenteras VM-truppen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons