Annons

Coronautbrott i Tottenham inför Europamatch

Sex spelare och två i personalen i Tottenham har testat positivt för covid-19, skriver .
Premier League-laget kan därför sakna stora delar av truppen i torsdagens Europa Conference League-match mot Rennes.
Fotboll • Publicerad 7 december 2021
Tottenhams tränare Antonio Conte lär få en utmaning de kommande matcherna, i och med att sex av lagets spelare testats positivt för covid-19. Arkivbild.
Tottenhams tränare Antonio Conte lär få en utmaning de kommande matcherna, i och med att sex av lagets spelare testats positivt för covid-19. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Enligt resultaten från snabbtester har sex spelare i den ordinarie truppen i Tottenham, och två i lagets stab, blivit smittade av covid-19. Nu inväntar man resultat från PCR-tester, som kan säkerställa resultatet eller avgöra om resultaten var falsk-positiva, innan man tar vidare beslut, enligt Sky Sports.

Enligt reglerna ska spelare som smittats isoleras i tio dagar, vilket innebär att de drabbade riskerar att missa den viktiga matchen mot Rennes i ECL och två matcher i Premier League, om testresultaten kvarstår.

Annons

Matcher får enligt UEFA:s regler inte ställas in eller flyttas fram om laget fortfarande har 13 friska spelare tillgängliga i truppen. Undantaget är om laget saknar målvakt. I Premier League krävs det att den tillgängliga truppen består av färre än 14 spelare för att matchen ska få flyttas.

Men det är inte bara Tottenham som verkar ha drabbats av utbrottet. I den engelska högstaligan har totalt tolv positiva tester noterats under tidsperioden mellan den 29 november och den 5 december, vilket är det högsta antalet positiva coronatester under en vecka den här säsongen.

Tottenham mötte Norwich i söndags och vann med 3–0.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons