Annons

Comebackande Hersley kunde inte hjälpa Malmö

Patrik Hersley gjorde comeback.
Men den hårdskjutande backen kunde inte hjälpa Malmö Redhawks att bryta Rögles derbysvit som nu är uppe på fem matcher.
Ishockey • Publicerad 10 november 2020
Malmös Patrik Hersley trycker undan Rögles Brady Ferguson framför målvakten Oscar Alsenfelt.
Malmös Patrik Hersley trycker undan Rögles Brady Ferguson framför målvakten Oscar Alsenfelt.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter sex år i ryska KHL var Patrik Hersley tillbaka i Malmö Redhawks.

34-åringen som 2014 utsågs till SHL:s bäste back och då gjorde 24 mål för Leksand var spelklar lagom till säsongens första Skånederby.

Annons

Nästjumbon Malmö tog emot en Skånerival som inför matchen låg tvåa i tabellen och som hade vind i seglen. Rögle hade inte bara vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan, man hade också tre raka segrar i ryggen.

Hersley – som var med i den Tre Kronor-trupp som åkte till Pyeongchang våren 2018 – hade således en glasklar uppgift framför sig; att hjälpa Malmö hitta tillbaka till segerspåret.

Superräddning av Rifalk

Tanken var att Hersleys tunga skott skulle bidra i powerplay, en fas där laget så långt under säsongen haft problem, och med en målprocent på 19,51 inför matchen var sämst i SHL.

I matchens första powerplay fick Malmös Adam Brodecki i stort sett öppet mål, men Christoffer Rifalk trotsade oddsen och såg med en av säsongens vassaste räddningar till att Malmös procent försämrades ytterligare.

Istället var det Rögle som skulle göra mål i numerärt överläge. Simon Ryfors skymde målvakten så att Olli Palola kunde skjuta in 1–0 i den andra perioden. Ryfors fastställde själv slutresultatet 2–0 i tom kasse.

"Solklar utvisning"

Målet kom efter en omdiskuterad situation där Rögles Taylor Matson tacklat Joe Veleno.

– Det känns som en solklar utvisning, men domare gör misstag precis som spelare. Om det kan fungera som tändvätska? Vi gör inga mål i ett derby på hemmaplan och på något sätt sär är det i den ändan vi måste börja, säger Hersley.

Nu gäller det för lagen att ladda om. Säsongens andra Skånederby spelas redan den 17 november.

Malmös Emil Sylvegård:

– I dag har vi några öppna mål men deras målvakt gör några riktigt bra räddningar. Det känns som att vi gör vad vi kan för att missa och förlora.

– Stundtals så gör vi bra saker och stundtals dåliga. Vi måste sudda bort det dåliga, vi har inte råd med det nu när vi ligger där vi gör i tabellen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons