Annons

Colombiansk fotbollslegendar i bilkrasch

Freddy Rincón, tidigare stjärnspelare i Colombias fotbollslandslag, befinner sig i ett kritiskt tillstånd med hjärnskador och vårdas på sjukhus efter en bilkrasch i Cali, enligt .
Fotboll • Publicerad 12 april 2022
Freddy Rincón, till vänster, i en VM-kvalmatch borta mot Elvis Martinez Venezuela i december 1996. Arkivbild.
Freddy Rincón, till vänster, i en VM-kvalmatch borta mot Elvis Martinez Venezuela i december 1996. Arkivbild.Foto: JOSE CARUCI/AP/TT

55-åringen, som spelat för både Napoli och Real Madrid på klubblagsnivå, körde en bil med fyra passagerare som krockade med en buss på måndagsmorgonen lokal tid, i staden Cali som ligger drygt 45 mil sydväst om huvudstaden Bogotá.

"Freddy Eusebio Rincón ankom till sjukhuset under morgonen med traumatiska hjärnskador", skriver sjukhuset Clínica Imbanaco i ett uttalande enligt BBC.

Annons

Freddy Rincón är tillsammans med Carlos Valderrama den spelare som spelat flest VM-slutspelsmatcher (10) för Colombia. Båda spelarna var givna på Colombias mittfält i både VM 1990, 1994 och 1998.

I gruppspelet under VM i Italien 1990 gjorde han lagets 1–1-mål mot blivande mästarlaget Västtyskland på San Siro i Milano efter ett drömanfall, ett mål som tog Colombia vidare till åttondelsfinal där det sedermera blev förlust mot Kamerun (1–2 efter förlängning).

Rincón var även inblandad i en trafikolycka 2013 då han körde en lastbil som voltade på hal vägbana mellan städerna Cali och Andalucía. Han opererades då för flera frakturer och fick ett sår i huvudet, enligt The Guardian.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons