Annons

City-stjärnan nekar till våldtäktsanklagelserna

Rättegången mot fotbollsstjärnan Benjamin Mendy inleddes i dag. 28-åringen är åtalad för bland annat våldtäkt.
Under dagens förhör förklarade sig Manchester City-backen oskyldig till anklagelserna.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2022
Manchester City-backen Benjamin Mendy nekar till anklagelserna om våldtäkt och sexuella övergrepp. Arkivbild.
Manchester City-backen Benjamin Mendy nekar till anklagelserna om våldtäkt och sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Jon Super AP/TT

Fransmannen står åtalad på åtta punkter av våldtäkt, för försök till våldtäkt och för sexuellt övergrepp. Under dagen har han förhörts i rättssalen i Chester, där Mendy förklarade sig oskyldig till anklagelserna, rapporterar Sky Sports.

De misstänkta övergreppen ska ha ägt rumt mellan oktober 2018 och augusti 2021, samtidigt som Mendy spelade för Manchester City. När anklagelserna uppdagades stängde klubben av honom och Mendy har inte spelat fotboll sedan dess.

Annons

Benjamin Mendy har spelat för engelska ligamästaren Manchester City sedan 2017 och har gjort tio landskamper för Frankrike.

Rättegången beräknas pågå i upp till sex veckor. Om Mendy fälls riskerar han fängelse och då är hans spelarkarriär med största sannolikhet över.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons