Chelsea visade klassen när titeln säkrades

Chelsea avslutade engelska Super League med stil.
Londonlaget, med Magdalena Eriksson i startelvan, krossade Reading med 5–0 – och säkrade sin andra raka ligatitel.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Magdalena Eriksson och Millie Bright är återigen engelska ligamästare. Arkivbild.Foto: Andrew Couldridge/AP/TT

Titelstriden levde in i den sista omgången och Chelsea var en förlust och en Manchester City-seger från att tappa förstaplatsen.

Men tidigt in i Chelseas hemmamatch mot Reading pekade det mesta på att så inte skulle bli fallet.

Tyskan Melanie Leupolz satte tonen redan efter en minut och åtta sekunder när hon prickade in 1–0. Strax före paus kom också tvåan när Fran Kirby blev målskytt.

Med två mål i ryggen var det inget snack om saken i andra halvlek. Fran Kirby satte 3–0 i 57:e minuten.

Chelsea vann till slut med 5–0 .

Efter slutsignalen bröt det – som sig bör vid en ligatitel – ut i jubel på planen. Men Chelseaspelarna får se till att avsluta firandet i tid. Redan nästa vecka väntar Champions League-final mot Barcelona på Ullevi.

Londonlagets svenska lagkapten Magdalena Eriksson spelade hela matchen medan Jonna Andersson byttes in en kvart in i andra halvlek. Målvakten Zecira Musovic fick följa segermatchen från bänken.