Annons

Charlotte Kalla utnämnd till hedersdoktor

Skidor • Publicerad 12 november 2020
Skidstjärnan Charlotte Kalla har blivit utnämnd till hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Luleå tekniska universitet har utsett längdskidåkaren Charlotte Kalla till hedersdoktor.

"Charlotte Kalla är en mycket lysande och betydelsefull företrädare för Norrbotten. Hon är en stor förebild för många ungdomar och kommer, genom sina idrottsliga prestationer, sin starka koppling till Norrbotten och sin anknytning till kyla, snö och is, vara en mycket viktig hedersdoktor för Luleå tekniska universitets utveckling", skriver universitetet i sin motivering.

Annons

Charlotte Kalla, som växte upp i Tärendö i Pajala kommun, säger att hon känner en "stor stolthet" över utnämningen.

"Med de starka rötter jag har i Norrbotten känns det extra speciellt att få den här utmärkelsen. Under hela min uppväxt och karriär har jag känt ett stort stöd från mitt hemlän. Det här gör att jag sträcker på mig lite extra", säger hon i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla har 20 OS- och VM-medaljer, varav tre OS-guld.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons