Annons

Cas-beslut om rysk dopning före årsskiftet

Dopning • Publicerad 5 november 2020
Rysslands antidopningsorganisation Rusada, som leds av Jurij Ganus på bilden, har överklagat sin avstängning till idrottens skiljedomstol. Arkivbild.
Rysslands antidopningsorganisation Rusada, som leds av Jurij Ganus på bilden, har överklagat sin avstängning till idrottens skiljedomstol. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianitjenko/AP/TT

Idrottens skiljedomstol (Cas) har hållit förhör om antidopningsorganisationen Wadas beslut att stänga av den ryska antidopningsorganisationen Rusada och rysk idrott i fyra år.

Dom i målet kommer däremot att dröja. Cas skriver att "det är svårt att bedöma hur lång tid den här processen kommer att ta" men att en dom förväntas komma "i slutet av året".

Om avstängningen ändå står sig har ryska aktiva idrottare, som kan bevisa att de är rena från dopning och inte var inblandade i skandalen i Sotji-OS 2014, fortfarande en väg till OS och andra mästerskap. Detta genom att tävla under neutral flagg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons