Annons

Carolina Klüft utnämnd till hedersdoktor

Carolina Klüft har blivit utnämnd till medicine hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.
Den tidigare friidrottsstjärnan får utmärkelsen för sitt arbete med Kronprinsessparets organisation Generation Pep.
Friidrott • Publicerad 8 juni 2021
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är initiativtagare till Generation Pep och Carolina Klüft är verksamhetschef. Arkivbild.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är initiativtagare till Generation Pep och Carolina Klüft är verksamhetschef. Arkivbild.Foto: Johan Jeppsson/AP/TT

Carolina Klüft, som bland annat tog ett OS-guld och tre VM-guld utomhus i sjukamp innan hon avslutade karriären som längdhoppare 2012, har de senaste åren varit engagerad i att få barn och ungdomar att röra sig mer och är verksamhetschef i den icke vinstdrivande organisationen.

"Genom sitt arbete i Generation Pep inspirerar Carolina Klüft både organisationer och enskilda personer, och jag vet att hon alltid är mycket noga med att den information hon för fram har vetenskaplig evidens", säger professor Agneta Holmäng, styrelseordförande och dekan, i ett pressmeddelande.

Annons

Carolina Klüft säger att hon är hedrad över utmärkelsen.

"Dels behöver vi skapa konkret förändring genom olika åtgärder och insatser, inom skolan och på andra arenor där vi jobbar, och dels behöver människor få ta del av den kunskap som finns på Göteborgs universitet och på andra universitet", säger Carolina Klüft.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons