Annons

Carolina besegrade Buffalo i NHL

Sebastian Ahos hattrick knäckte Buffalo. Carolina vann nattens möte med 5–3.
Ishockey • Publicerad 5 november 2022
Rasmus Dahlin, närmast, utmanar framför Carolinas mål.
Rasmus Dahlin, närmast, utmanar framför Carolinas mål.Foto: Chris Seward/AP/TT

Buffalos segersvit stannade vid tre matcher. Ett Carolina med en målsugen Sebastian Aho blev för tufft. Den 25-årige finländaren nästintill fördubblade säsongens målskörd med ett hattrick till sju totalt. Dessutom noterades han för en assist.

– Det var inte lätt men vi gjorde mål rätt tidigt och fick självförtroende av det, säger han.

Annons

Svensktäta Buffalo bjöd på visst motstånd. Victor Olofsson gjorde säsongens nionde mål vilket bara sex spelare i Buffalo lyckats med tidigare under de inledande elva matcherna.

Rasmus Dahlin var inblandad i ett slagsmål i första perioden mot Jesperi Kotkaniemi, där svensken fick en smäll i ansiktet. Men det gjorde honom bara mer tänd, Dahlin svarade efteråt med att skjuta mot mål och själv blockera flera skott.

– Sådant väcker bara vinnarskallen hos honom. Vi ville att han skulle hitta ett lugn efteråt, men han vaknade bara till, säger tränaren Don Granato på en presskonferens efter matchen.

Dahlin som spelar back har blivit en av Buffalos viktigaste offensiva kuggar. 22-åringen är redan uppe i 15 poäng, varav ett mål mot Carolina i matchens bokstavligen sista sekund.

– Vi begär mycket av honom så klart, med tre nyckelspelare därbak borta (Jeremy Davies, Vinnie Hinostroza och Ilja ljubusjkin). Men han älskar utmaningen och det pressar honom att bli allt bättre, så jag är imponerad, säger Granato.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons