Carlström utesluten från SM-rally

Sport Artikeln publicerades
Foto:Anders Johansson

Rallyföraren Joachim Carlström visade fair play.

Tävlingsledningen gillade inte tilltaget och uteslöt Gullaboföraren.

– Alla var eniga men domaren vägrade ändra sig.

Under sista dagen av SM-tävlingen Östersund Winter Rally snurrade Joachim Carlström och blev stående mellan två snövallar.

– Vi blev stående med nosen i fel riktning mellan två snövallar och blockerade vägen så ingen som startade bakom kunde ta sig förbi. Vi bestämde att sträckan skulle strykas och att alla utom jag skulle få en idealtid, berättar Carlström.

Trots att Carlström var den store förloraren på lösningen gillade inte domaren och tävlingsledningen tilltaget. Trots påtryckningar från samtliga förare i klassen uteslöts Carlström från rallyt.

    – Alla förare pratade med domaren men han vägrade ändra sig. De nio SM-poängen vi skulle ha fått blev i stället noll. Det känns riktigt tradigt.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.