Annons

Cahoot-talangen tog SM-guldet

Kalmar har fått en ny svensk mästare.Bowlingtalangen Hanna Engberg bärgade guldet i Falköping.– Det känns jättebra nu, säger hon.
Publicerad 29 maj 2016
Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz

I helgen avgjordes ungdoms-SM med spelare upp till 16 år. Cahoots stora löfte Hanna Engberg övertog ledningen från Ellen Ekholm, från Skellefteå, och var på väg mot en säker seger. Men det skulle bli en rysare och guldet blev klart först i sista rutan.

– Efter sex serier ledde jag med 127 käglor, men under den sista tappade jag och till slut vann jag med tolv käglor. Det var nervöst i slutet, säger Hanna Engberg.

Annons

Guldet imponerar och är ett tydligt bevis på att Cahoot fortsätter att plocka fram talanger av högsta Sverigeklass.

– Jag vill alltid vinna men jag siktade inte så högt innan tävlingen. Men jag kom i gång ganska bra och ju bättre det gick desto mer blev guldet målet.

Ger det här en extra boost att satsa vidare?

– Ja, det blir det verkligen.

Totalt fick Hanna Engberg 1 635 poäng.

– Det var även man mot man-spel vilket betyder att man fick 30 bonuspoäng för varje seger. Jag vann fem matcher och fick 150 extrapoäng.

Ymers Emmelie Andersson blev tvåa och bronset gick till Judith Friman från Marbodal.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons