Annons

Buya Turay med första målet – MFF till playoff

3–0 hemma, 2–2 borta.
Malmö FF är klart för playoff till Europa League – och Mohamed Buya Turay har gjort sitt första mål i MFF-tröjan.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2022
Mohamed Buya Turay har gjort sitt första mål i Malmö FF-tröjan. MFF är nu två playoff-matcher från gruppspel i Europa League. Arkivbild.
Mohamed Buya Turay har gjort sitt första mål i Malmö FF-tröjan. MFF är nu två playoff-matcher från gruppspel i Europa League. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I slutet av juli meddelade Malmö FF att Mohamed Buya Turay, 27, hade skrivit på ett avtal över tre och ett halvt år.

Nu har anfallaren gjort sitt första mål för skåningarna.

Annons

Buya Turay höll sig framme på en kontring i MFF:s returmöte med Dudelange, Luxemburg, i kvalet till Europa League innan han sopade in 1–0 i nätmaskorna, framspelad av Joseph Ceesay.

Blott två minuter senare utökade gästerna från Skåne sin ledning till 2–0. Omställning igen, Ceesay med assisten igen – men den här gången Ola Toivonen som målskytt.

Hemmalaget gjorde därefter två snabba mål men för att skaka fram en förlängning krävdes ytterligare tre strutar.

Det mäktade Dudelange inte med.

5–2 till MFF över två matcher och nu väntar playoff, två matcher, mot turkiska Sivasspor. Vinnaren i det playoff-mötet är klart för gruppspel i Europa League.

MFF inleder på hemmaplan i torsdag nästa vecka medan returen i Turkiet spelas torsdagen därpå.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons