Brynäs fortsätter spöka för Djurgården

Djurgården har imponerat i inledningen av SDHL.
Men mot förra säsongens grundserievinnare från Gävle går det inget vidare.
1–4 hemma på Hovet var Stockholmslagets andra förlust mot Brynäs – på tre dagar.
Ishockey • Publicerad 11 oktober 2022

Tre dagar efter att Djurgården tog emot Brynäs på Hovet och förlorade med 3–5 var det dags för en ny drabbning i Stockholm.

För Djurgården började det bra när trotjänaren Julia Östlund satte sitt första mål för säsongen.

Men det var Brynäs kväll även denna gång.

Gävlelagets poängstarkaste forwardsduo, Lara Stalder och Anna Meixner, såg till att kvittera när den förstnämnde assisterade den sistnämnde nio minuter in i period två. Med mindre än minuten kvar av mittenakten ordnade Maja Nylén-Persson ledningen till Brynäs.

En ledning man aldrig tappade och Brynäs kunde till slut vinna med 4–1 och därmed ta sin andra seger mot Djurgården inom loppet av tre dagar.

Brynäs är tvåa i tabellen med 20 poäng, fyra poäng bakom Luleå. Djurgården är trea med 15 poäng, samma antal som Modo.

Rättat: I en tidigare version framgick fel resultat.