Annons

Brown satte ny rekordsvit för Ottawa

Connor Brown är dagens man i Ottawa. Och veckans. Och hela månadens. Forwarden har gjort mål i åtta matcher i rad och satt nytt klubbrekord.
Ishockey • Publicerad 13 april 2021
Ottawas Connor Brown försöker få in pucken bakom Winnipegs Connor Hellebuyck.
Ottawas Connor Brown försöker få in pucken bakom Winnipegs Connor Hellebuyck.Foto: Adrian Wyld/AP/TT

När Connor Brown prickade in 2–2 hemma mot Winnipeg innebar det hans åttonde mål på lika många matcher, ett i varje kamp sedan den 25 mars. Sviten på åtta matcher är den längsta i klubbens historia, och kanadensarens lagkamrater ser gärna att den fortsätter efter 4–2-segern mot Winnipeg.

– Jag har aldrig sett något liknande. Jag sade till honom att som han håller på så måste vi börja slå vad. Jag tror att han kommer att göra mål i de kommande 13 matcherna, och ingen förtjänar det mer än han, säger forwarden Brady Tkachuk.

Brännström passade fram

Annons

Tkachuk lät sig inspireras av Brown och gjorde själv två mål mot Winnipeg och såg därmed till att laget trots ett 0–2-underläge bröt en förlustsvit på fyra matcher.

– I kväll bidrog alla fyra femmor till segern och vi håller på att bygga upp ett bra spel. Vi har gjort bra matcher mot riktigt bra lag som utmanar om (Stanley Cup) och vi spelar jämnt mot dem. Vi förlitar oss inte bara på att målvakterna ska rädda oss, vi är med i matcherna, säger rekordmannen Connor Brown.

Hans mål, där Erik Brännström var med i framspelet, betydde 2–2. Skottet var bra, men Brown hade hjälp av Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck, som tappade in pucken via plockhandsken.

På andra sidan isen, i Ottawamålet, stod Anton Forsberg, som med sina 24 räddningar fick fira sin andra seger för säsongen.

Montreal vann igen

Knappt 20 mil österut, i Montreal, fick hemmalaget stopp på Toronto, som kom till matchen med sex raka segrar. Men Tomas Tatar, med två mål, och Jake Allen, med 23 räddningar i målet, såg till att även den här matchen slutade 4–2.

Inte för att Montreal-spelarna jublade så värst mycket för det.

– Det här är något att bygga vidare på, mer är det inte. Vi kan inte låta en enda seger stiga oss åt huvudet. Vi måste fortsätta bygga laget och varje dag hitta sätt att bli bättre och vi har utrymme för förbättringar, säger Allen om första segern efter tre förluster.

Backen Erik Gustafsson, som på måndagen byttes från Philadelphia till Montreal, var inte med på isen. Det var inte heller Torontos William Nylander, som förra veckan sattes upp på NHL:s covidlista.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons