Annons

Brittisk stjärntränare stängs av på livstid

Den framgångsrike brittiske friidrottstränaren Toni Minichiello stängs av på livstid efter att ha betett sig olämpligt, bland annat på ett sexuellt vis, mot sina idrottare.
Friidrott • Publicerad 9 augusti 2022
Det är sluttränat för Toni Minichiello som stängts av på livstid av det brittiska friidrottsförbundet. Arkivbild.Foto: Kerstin Joensson AP/TT

Engelska friidrottsförbundet har efter en utredning slagit fast att meriterade tränaren Toni Minichiello har betett sig olämpligt mot idrottare han tränade under 15 års tid.

56-åringen, som tränade brittiska stjärnan Jessica Ennis-Hill under hennes OS-guld i sjukamp i London 2012, har nu stängts av på livstid.

Annons

Utredningen visade att Minichiello ägnat sig åt ett "sexuellt, fysiskt beteende" med sina idrottare. Han yttrade olämpliga sexuella gester och referenser samt anklagas även för att ha varit aggressiv och mobbat idrottarna.

Enligt friidrottsförbundet handlar det om ett "grovt övertramp av tillit" och är "ytterst allvarligt". Minichiellos tränarlicens löpte ut under utredningen, vilket innebär att han inte kan stängas av eller straffats av förbundet i praktiken.

Däremot kommer man inte inte förnya hans licens i framtiden.

Förbundet konstaterar att eventuella ansökningar från Minichiello kommer att nekas "i all evighet".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons