Annons

Brasiliens president kritiserar valet av Ancelotti

Från och med nästa sommar tar Carlo Ancelotti över som brasiliansk förbundskapten.
Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva är inte särskilt imponerad över valet.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2023
Carlo Ancelotti tar över som ny förbundskapten för Brasilien 2024. Arkivbild.
Carlo Ancelotti tar över som ny förbundskapten för Brasilien 2024. Arkivbild.Foto: Jose Breton/AP/TT

Lula anser att det vore bättre om Ancelotti löser det italienska landslagets problem i stället.

– Jag beundrar Ancelotti, men han har aldrig varit Italiens förbundskapten. Varför löser han inte Italiens problem, som inte kvalificerade sig för VM 2022?, säger Lula.

Annons

Fram till Ancelotti tar över Brasilien 2024 leds det brasilianska landslaget av interimförbundskaptenen Fernando Diniz, som till vardags är tränare för Fluminense.

– Jag gillar Diniz. Han har personligheten, kreativiteten och kontrollen över omklädningsrummet, säger Lula.

"Är väldigt lätt"

Italienske Ancelotti, 64, har vunnit Champions League vid fyra tillfällen, två gånger med Real Madrid (där han är tränare nu) och två gånger med Milan.

Utöver att ha varit assisterande förbundskapten för Italien i början av 90-talet har Ancelotti inte basat över något landslag utan bara verkat i klubblag.

– Det är väldigt lätt att träna en klubb i Europa med elva internationella spelare i laget. Vad som är svårt är att komma hit och träna Corinthians (som riskerar att åka ur högstaligan). Jag skulle vilja se om Ancelotti gjorde ett bra jobb med Corinthians, säger Lula.

Fjärde icke-brasilianske

Den brasilianske presidenten är pessimistisk oavsett vem som tar över, då han menar att den nye förbundskapten kommer få det tufft i VM-kvalet med den nuvarande spelartruppen.

– Problemet är att vi i dag inte har den nivå på spelarna som vi hade under tidigare epoker, säger Lula.

Brasilien slogs ut i kvartsfinal i Qatar-VM och efter mästerskapet lämnade Tite rollen som förbundskapten.

Ancelotti blir den fjärde icke-brasilianske förbundskaptenen för Brasilien. Den senaste var argentinske Filpo Núñez som var ansvarig för en match 1965.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons