Annons

Brännström har sagt upp kontraktet med Mjällby

Mjällbys tränare Andreas Brännström har sagt upp sitt kontrakt.
Men den allsvenska klubben hoppas ändå ha kvar honom nästa säsong.
Dessutom har Mjällby tackat nej till ett erbjudande på Brännström från en utländsk klubb.
Fotboll • Publicerad 2 september 2022
Andreas Brännström har sagt upp sitt kontrakt med Mjällby. Arkivbild.
Andreas Brännström har sagt upp sitt kontrakt med Mjällby. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Den senaste tiden har det ryktats i flera medier om Andreas Brännströms framtid i Mjällby. Aftonbladet skrev bland annat att Brännström kommer att lämna klubben efter säsongen.

I ett uttalande på Mjällbys webbplats bekräftar klubbchef Jacob Lennartsson att Brännström har sagt upp sitt avtal.

Sagt upp avtalet

Annons

"Det kontrakt som finns mellan parterna kunde sägas upp inför 2023, vilket också har gjorts av Andreas. Det ser vi som fullt förståeligt för att Andreas skall kunna se över och utvärdera sin situation efter säsongen, och kontraktet hade även brutits om Andreas beslutat sig att stanna då föreningen erbjudit ett nytt kontrakt som ersatt det tidigare", säger han.

Lennartsson säger vidare att man trots det hoppas ha Brännström kvar som huvudtränare nästa år.

Bud från utländsk klubb

Barometerns reporter Mathias Lühr och Aftonbladet skrev i torsdags att serbiska Röda Stjärnan vill ha in Brännström som assisterande tränare. Malmö FF:s tidigare huvudtränare Milos Milojevic tog nyligen över som huvudtränare i klubben.

Mjällby har också fått in ett erbjudande på Brännström från en annan utländsk klubb.

"Framgång och framfart i fotbollen får konsekvenser. En av dessa är att föreningen i veckan mottagit en förfrågan om Andreas Brännströms tjänster från en klubb i utlandet. Mjällby AIF har i samtal med Andreas bestämt sig för att utvärdera erbjudandet, något som gjordes i tisdags och där klubben tackade nej till att släppa Andreas", säger Jacob Lennartsson.

Andreas Brännström:

"Detta är ingen ”big deal” och inget som påverkar mig eller spelarnas uppladdning för kommande matcher. Jag är inte i någon dålig position utan får vara tränare i Mjällby AIF, där jag mår väldigt bra. Jag kommer fortsätta ge allt för klubben så länge jag är föreningens huvudtränare", säger han.

Mjällby ligger åtta i allsvenskan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons