Men det här borde ha varit tre poäng.
– För stunden är jag lite besviken.
Kalmar/Grästorp • Publicerad 16 mars 2018
Kenny Bradford gav sig ut på ett solonummer i sudden och fixade extrapoängen till KHC.Foto: Henrik Eriksson

Nu har Kalmar HC i två raka matcher mött lag från hockeyettan och kommer ut på andra sidan med fem poäng. Gott så, men det svider säkert lite i skinnet för det borde ha varit full pott. KHC imponerade och var det bättre laget i Åse & Viste Arena. Det som förstörde den här kvällen var utvisningarna och då drog gästerna ändå bara på sig fyra minuter totalt. Det var också de enda två utvisningarna i matchen. Grästorp utnyttjade det vid båda tillfällena. 18.17 in i slutperioden blåste domaren av för att Kalmar HC hade för många spelare på isen och med 34 sekunder kvar av matchen lyckades Grästorp tråckla in kvitteringen.

– Det är klart att man är besviken när vi är så nära tre poäng. Sedan tycker jag att det är skittråkigt att domaren står i vägen. Grästorp hade lika många på isen men de väljer att bara ta för oss. Sedan är det så att vi ska göra mål själva tidigare, säger Kalmar HC-tränaren Reine Rydberg.

De inledande 20 minuterna blev mållösa men Kalmar HC var ändå det något vassare laget och vann skott med 15–7. I andra perioden blev KHC:s spelövertag ännu mer påtaglig och Grästorp kändes i det läget tröttkört. Efter fyra minuter dök Adam Persson upp vid bortre stolpen och stötte in 1–0 och när drygt halva matchen var spelad drog Yushiroh Hirano till direkt fram till 2–0 på Linus Dahlstedts fina passning. Grästorp hade absolut ingenting i det läget men fick plötsligt vittring när Jonas Lönn satte reduceringen då Shawn Mueller satt i utvisningsbåset.

– Jag tycker att vi har bra kontroll hela vägen och de har inte speciellt mycket chanser alls men vi måste göra mer mål. Vi har flera bra lägen där vi i alla fall måste få pucken på kassen.

Kalmar HC reste sig snabbt efter Grästorps sena kvittering och i inledningen av förlängningen satte Kenny Bradford högsta fart från mittlinjen med pucken limmad vid klubbladet. Kanadensaren var kylig när han på egen hand fixade extrapoängen till Kalmar HC.

– Snyggt, riktigt bra gjort. Jag skulle säga att det här var vår bästa bortamatch hittills. För stunden är jag besviken men när jag vaknar i morgon kan jag nog vara nöjd med två poäng.

Eftersom att Mörrum körde över Borås med 5-0 övertog de serieledningen i kvalserien från KHC.