Annons

BP startar utredning efter granskning

Brommapojkarna startar en utredning av den egna ungdomsverksamheten, efter granskning av fotbollsklubben.
Beslutet togs under ett extrainsatt styrelsemöte på tisdagen, men borde ha ha skett tidigare, medger BP.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2022
Brommapojkarna startar en intern utredning av den egna verksamheten, efter ett antal uppmärksammade artiklar i Aftonbladet. Arkivbild.
Brommapojkarna startar en intern utredning av den egna verksamheten, efter ett antal uppmärksammade artiklar i Aftonbladet. Arkivbild.Foto: Foto: Andreas Hillegren/TT

"Under hösten fick vi i styrelsen indikationer på att delar av ungdomsverksamheten inte fungerade på det sätt vi önskar. Vi hade en dialog internt om situationen inför 2022 och satte detta som vår högsta prioritet när vi i vintras rekryterade vår nya klubbdirektör. Med facit i hand så borde vi agerat snabbare och mer kraftfullt. Vi beklagar detta och vill med denna utredning få en detaljerad bild av de brister som finns", säger Brommapojkarnas ordförande Manfred Aronsson till klubbens hemsida.

Aftonbladet har i ett antal artiklar under våren undersökt Stockholmsklubbens verksamhet, och avslöjat brister främst i hanteringen av föreningens pojklag, men även på flicksidan. Det handlar bland annat om selektering inom breddverksamheten, och splittrade lag där vissa barn hamnat utanför. Att lag splittras är ett strukturellt problem inom BP, enligt en av klubbens ungdomsledare.

Annons

– Det sker i varje årskull. Vi har hört historier om spelare som blir mobbade av sina lagkamrater så att de inte ska vara kvar i laget längre. Andra som knappt får någon speltid trots att de går på träningarna och har hög närvaro, eftersom de inte är tillräckligt bra. Några blev utfrysta av ledarna och kände sig uthängda, sade ledaren i en intervju med Aftonbladet förra veckan.

Den interna utredningen kommer att ledas av BP:s klubbdirektör Peter Kleve, och ska vara klar den 30 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons