Annons

Boxare protesterade – vägrade lämna ringen

En praktskandal har inträffat i den olympiska boxningsturneringen. Franske boxaren Mourad Aliev vägrade lämna ringen efter att ha blivit diskad i sin match. Protesten varade i över en timme.
Boxning • Publicerad 1 augusti 2021
Mourad Aliev vägrade lämna ringen efter att ha blivit diskad i sin match.
Mourad Aliev vägrade lämna ringen efter att ha blivit diskad i sin match.Foto: Frank Franklin II/AP/TT
Mourad Aliev vägrade lämna ringen efter att ha blivit diskad i sin match
Mourad Aliev vägrade lämna ringen efter att ha blivit diskad i sin matchFoto: Frank Franklin II/AP/TT

Till slut reste sig Mourad Aliev och gick ut från den tomma boxningsarenan. Hans match var den sista under förmiddagspasset så hans aktion fördröjde inte tävlingsprogrammet.

– Jag har boxats i hela livet. Jag har förberett mig hela livet för den här turneringen så det är klart att jag blir upprörd när något sådant här händer, säger fransmannen.

Diskades

Annons

Den franske boxaren reagerade mycket starkt när ringdomaren bröt matchen och gav segern till hans brittiske motståndare Frazer Clarke. Aliev fick upprepade tillsägelser att inte gå så lågt med huvudet och skallade britten vid ett par tillfällen.

När ringdomaren till slut varnade fransmannen, vilket gav ett poängavdrag, blev fransmannen så upprörd att han protesterade högljutt. Kvartsfinalen i supertungviktsklassen, +91 kilo, var mycket jämn och fransmannen insåg att han var på väg att förlora.

Då bröt ringdomaren matchen och diskade fransmannen.

Slog till tv-kamera

Fransmannen blev upprörd och slog bland annat till en tv-kamera och satte sig utanför repen där han vägrade flytta på sig.

– Jag har alltid kämpat mot orättvisor. Det här var mitt sätt att visa att jag inte accepterar det här domslutet, säger Aliev.

Men efter ett tag gick Aliev ut ur arenan och protesten såg ut att vara över. Tio minuter senare var fransmannen emellertid tillbaka i ringen på den tomma boxningsarenan.

Efter en dryg timme reste sig Aliev och gick iväg för gott. Det är oklart om fransmannen kan vänta sig någon avstängning eller annat straff för sin protestaktion.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons