Annons

Borg vann i debuten: "Grym känsla"

Leo Borg är vidare i Franska mästerskapens juniorturnering.
Den 18-årige debutanten besegrade fransmannen Max Westphal med 2–1 i set.
Tennis • Publicerad 7 juni 2021
Leo Borg.
Leo Borg.Foto: Thibault Camus AP/TT

Borg ses som en av Sveriges största tennistalanger och har klättrat upp på en 23:e plats på världsrankningen efter flera fina prestationer.

I maj tog han sin första ATP-poäng genom att vinna en match i en future-turnering i Turkiet – och under måndagen tog han sin första seger i Franska mästerskapens juniorturnering.

Annons

Svensken förlorade det inledande setet med 3–6, men kom tillbaka och vann sedan de två kommande med 6–3 och 6–4.

– Det var en grym känsla att få göra debut på Roland-Garros och det känns förstås ännu bättre i och med att jag vann matchen, säger Borg enligt Aftonbladet.

Segern kommer på dagen 40 år efter att pappan och tennislegendaren Björn Borg tog sin sjätte och sista titel i Franska mästerskapen.

– Det är väldigt cool, säger Borg och fortsätter:

– Pappa har pratat mycket om sina matcher på Roland-Garros och berättat hur häftigt det var att spela här. Han har bara haft positiva saker att säga.

I nästa match ställs Borg mot den 48-rankade tysken Max Hans Rehberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons