Annons

Bogefors: "Ni är på väg upp, FBC"

Du söte tid vilken uppvisning. I bland måste du bara kapitulera, luta dig tillbaka och njuta. Även om du är en sportmurvel.
Publicerad 30 januari 2017

Kim Nilsson blev poänglös senast. Ur form? Sjuk? Skadad? Eller på väg utför? Det är inte alltid lätt att leva upp till Kim Nilsson-kraven. Mot den dittills obesegrade tabellettan Jönköping var han bäst i världen-bra. Avsluten till 1–1, 2–1 och 3–1 var rakt igenom klass. FBC gjorde ingen lysande förstaperioden utan där var Kim Nilsson skillnaden mellan lagen.

Jag kom på mig själv att skratta när Kim Nilsson trixade upp bollen bakom målet, slog den framåt fem gånger på volley samtidigt som han sprang i hög hastighet och hela tiden hade Jönköpingsbacken Oskar Malmgren vid sidan om sig själv men bollen under kontroll. Strax efter slog han in 9–3 på volley efter en precis passning från Marcus Johansson.

Annons

Jag hoppas att alla sportintresserade verkligen förstår vilket bollgeni som flyter fram över golvet i Kalmar sportcenter helg efter helg.

Men givetvis är det inte bara Kim Nilsson som levererar just nu. Tim Nyander imponerar med sin spelintelligens, skyttekungen Marcus Johansson bara fortsätter att skyffla in mål och målvaktsförvärvet Rasmus Abrahamsen sticker allt mer ut som årets stora fynd. I defensiven fortsätter Anton Nilssons fina säsong och storebror Simon Nilsson spelar sin bästa innebandy på väldigt länge. Johan Wittberg är stekhet för tillfället men var säkert märkt av sin veckolånga sjukdom mot Jönköping och unge Oscar Andersson tar för sig allt mer.

Jag har varit inne på det tidigare men den svajiga starten behöver, över tid, inte ha varit fel. I stället för att sminka över problemen tvingades Adam Kallenberg ta itu med dem direkt. Nu har FBC-tränaren ett lag som verkligen njuter av varje sekund på banan, har kul, tror på sig själva och ordet misslyckande finns inte i vokabulären.

Att Kalmarsund skulle gå till kval mot superligan var jag övertygad om inför säsongen, lite mer vacklande i min tro efter sex poäng på sex matcher men nu är första gången som jag verkligen har känslan att laget går hela vägen. Att det här kommer att sluta i Superligan - exakt tio år efter att Färjestadens IBK tog det historiska steget upp. Så bra är FBC.

Kim Nilsson trixar med bollen samtidigt som har Jönköpings Oskar Malmgren i ryggen. Foto: Paul Madej
Kim Nilsson trixar med bollen samtidigt som har Jönköpings Oskar Malmgren i ryggen. Foto: Paul Madej
Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons