Annons

Blytung förlust för Djurgården: "Inte kul"

Förlust med 0–1 hemma mot Häcken i seriefinalen.
Det sved.
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2022
Djurgårdens Hjalmar Ekdal deppar efter förlusten under söndagens match i allsvenskan mellan Djurgården och Häcken.
Djurgårdens Hjalmar Ekdal deppar efter förlusten under söndagens match i allsvenskan mellan Djurgården och Häcken.Foto: Henrik Montgomery/TT

26 274 åskådare, nästan bara hemmasupportrar bortsett från Häckens bortafölje, lämnade Tele2 arena i besvikelse efter 0–1-förlusten.

Lika besvikna var Djurgårdsspelarna efteråt.

Annons

– Inte kul, så klart, vi hade hoppats på mer. Vi gör en för dålig match i det stora hela, säger Ekdal.

– Vi skapar lite halvchanser men kanske inte de riktiga hundraprocentiga chanserna som vi brukar göra på hemmaplan. Vi får inte till det här Djurgårdsspelet med snabba kontringar och vändningsspel som vi brukar ha.

Vaknade i andra halvlek

Häcken hade den första halvleken, medan det i stort sett bara var Djurgården i andra.

Men kvitteringen ville inte in.

– Vi stämplar in varje vecka, det är ny match hela tiden, matchen i torsdags (1–0-segern borta mot belgiska Gent i Europa Conference League) ger oss ingenting i dag. Vi har varit duktiga på att nollställa, i dag tog det en halvlek för oss att göra det, i andra tycker jag vi gör en bra prestation och försöker gå för det. Vi är där och vi är bättre än vad Häcken är, men vi kommer inte hela vägen. Vi har x antal chanser tycker jag och Abrahamsson (Peter) i mål är bra, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson.

Guldracet lever

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf menade efteråt att det kändes rättvist på grund av hur den första halvleken såg ut.

– I andra gör vi vad vi kan, vi trycker ner Häcken och återerövrar bra och har ganska kompakt tryck under perioder. En bra andra halvlek, en dålig första halvlek som tyvärr fäller avgörandet, säger Lagerlöf.

Fem omgångar av allsvenskan återstår. Häcken toppar på 51 poäng, Djurgården är tvåa med 48.

Guldracet?

– Det lever väl fortfarande. Det är jättetajt och många lag möter varandra, det kan hända mycket. Vi får se om ett par matcher om man kan säga något mer, säger Ekdal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons