Blackstenius målskytt i Arsenals 4–0-kross

4–0 borta mot Leicester och ny serieledare.
Stina Blackstenius var en av målskyttarna i Arsenals övertygande seger.
Fotboll • Publicerad 6 november 2022
Stina Blackstenius gjorde ett av målen när Arsenal vann mot Leicester med 4–0 i ligaspelet. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den svenska landslagsanfallaren gjorde matchens sista mål tre minuter in på den andra halvleken.

Blackstenius stack på djupet, rundade hemmalagets målvakt Kirstie Levell innan hon enkelt rullade in 4–0, 26-åringens fjärde ligamål för säsongen.

Blackstenius blev utbytt med tio minuter kvar att spela, medan Lina Hurtig, 27, byttes in 20 minuter in i den andra akten. Men Hurtigs inhopp blev inte långvarigt då hon tvingades utgå bara tio minuter senare. 27-åringen stack i väg på en löpning i djupet, men vinkade i samband med den mot sidlinjen för att sedan sätta sig i gräset innan hon reste sig upp och lämnade planen.

I serieledning

4–0 till Arsenal blev det, som i och med segern tog sig upp i serieledning. London-klubben har vunnit samtliga sex matcher så här långt.

För Blackstenius och Hurtig väntar nu landslagsuppehåll, duon är med i den svenska landslagstrupp som den 12 november ställs mot Australien borta i en träningslandskamp.

Seger för Chelsea

Lagkaptenen och försvarsresen Magdalena Eriksson ledde sitt Chelsea till 3–1 borta mot Manchester United i kvällens toppmatch.

Chelsea kom igång ordentligt efter pausen. Samantha Kerr och Lauren James förde Chelsea till 2–0. Alessia Russo reducerade varpå Erin Cuthbert skickade in matchens sista mål på Leigh Sports Village.

Johanna Rytting Kaneryd fick göra ett kort inhopp för Chelsea.

Chelsea ligger tvåa, på samma poäng som Arsenal men med sämre målskillnad och med en match (sju) mer spelad. Manchester United är trea på 15 poäng.