Annons

Birdielöftet: Skänker 10 000 till brandoffren

Golfstjärnan Collin Morikawa, med rötter i Hawaii, stöttar offren för skogsbränderna på ön där minst 53 personer mist livet.
Under PGA-tourens slutspel skänker han 10 000 kronor för varje birdie.
Golf • Publicerad 11 augusti 2023
Collin Morikawa skänker pengar för varje birdie han gör. Arkivbild.
Collin Morikawa skänker pengar för varje birdie han gör. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Morikawas farföräldrar kommer från Lahaina, staden vars butiker och restauranger svepts bort totalt av skogsbränderna.

Han har fortfarande släktingar kvar på Maui där bränderna har kostat minst 53 personer livet. Dödssiffran väntas stiga.

Annons

– Jag tror att de mår bra, men bara att höra detta... att vakna upp på morgonen och se hur många människor som förlorat livet. Jag finner inga ord, säger Morikawa.

Därför har 26-åringen bestämt sig för att skänka 1 000 dollar, motsvarande 10 000 kronor, för varje birdie han gör under PGA-tourens slutspel.

– Det vi ser är hjärtskärande. Speciellt när man ser före- och efter-bilderna med vetskapen att hela min pappas familj växte upp där. Det är en speciell plats.

Tusentals människor har förlorat sina hem i bränderna på Maui. Det väntas bli den dödligaste naturkatastrofen i delstaten sedan 1961 då 61 människor miste livet i en tsunami på Big Island.

– Jag ska be mina sponsorer och alla jag känner att hjälpa till. Allting är till hjälp, alla birdies jag gör, allt du kan göra. Jag ska kämpa hårt för att göra dessa birdies och förhoppningsvis kommer andra höra av sig och hjälpa till också, säger Morikawa.

Efter första dagens spel i Memphis – den första av tre slutspelstävlingar – ligger Morikawa på delad tredje plats efter att gjort sex birdies och skjutit 65 slag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons