Annons

Beslutet: Bara tio ryska friidrottare i OS

Friidrott • Publicerad 7 juni 2021
Höjdhopparstjärnan Marija Lasitskene är en av de ryska friidrottare som är aktuella för OS. Arkivbild.
Höjdhopparstjärnan Marija Lasitskene är en av de ryska friidrottare som är aktuella för OS. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ytterligare 35 ryska friidrottare har fått klartecken för att kunna tävla internationellt under neutral flagg. Totalt finns det nu 62.

Men Internationella friidrottsförbundet World Atheltics (WA) har beslutat att enbart tio ryska friidrottare tillåts tävla i OS och andra mästerskap under resten av 2021.

Annons

"Rysslands friidrottsförbund får välja vilka tio, men måste prioritera och göra urvalet bland dem som är registrerade i den internationella dopningstestverksamheten", skriver WA i ett pressmeddelande.

Ryska friidrottare får sedan 2015 inte tävla under rysk flagg sedan det framkommit att det fanns en omfattande och statsstödd dopningsverksamhet i rysk friidrott. De som kan bevisa att de inte dopar sig får tävla under neutral flagg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons