Annons

Bergström räddade Mjällby igen

Mjällby har haft förtvivlat svårt att göra mål i årets allsvenska.
Mot Halmstad missade gästerna dessutom en straff i slutskedet.
Men det blev en poäng till slut.
Mötet på Örjans vall slutade 1–1 – efter att Jacob Bergström hållit sig framme på nytt.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2021
Jacob Bergström är fortsatt Mjällbys enda allsvenska målskytt i år. Anfallarens tredje säkrade en poäng borta mot Halmstad, 1–1.
Jacob Bergström är fortsatt Mjällbys enda allsvenska målskytt i år. Anfallarens tredje säkrade en poäng borta mot Halmstad, 1–1.Foto: Anders Bjurö/TT

Mjällby hade inför torsdagens bortamöte med Halmstad bara gjort två mål på fem matcher i årets fotbollsallsvenska.

Båda fullträffarna, i två uddamålssegrar, var dessutom inprickade av samma spelare: Jacob Bergström.

Annons

Och den 26-årige anfallaren höll sig framme även den här dagen. Långt in på tilläggstid fastställde Bergström slutresultatet 1–1 från nära håll.

Målet var en följd av en kraftig Mjällbyforcering i slutet av matchen. I den 88:e minuten försökte David Löfquist kopiera Marcus Antonssons straffmål från den första halvleken. Men Mjällbyanfallarens hårda avslut mitt i målet avstyrdes av hemmamålvakten Malkolm Nilsson.

Och efter fortsatt belägring av Halmstads straffområde letade sig bollen till slut fram till Jacob Bergström.

– Det är väl en rejäl snedträff som precis går in. Det är otroligt att det ska vara så svårt ibland. Men det är ju trevligt, säger poängräddaren i Discovery plus intervju efter matchen och fortsätter:

– Vi gör en dålig match och förtjänar inte mer än en poäng i dag. Vi har tur som får med oss den.

Halmstad har plockat samtliga fem poäng hemma på Örjans vall och ligger alltjämt på kvalplats. Mjällby avancerar å sin sida några placeringar upp till niondeplatsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons