Annons

Berga utmanar serieledaren: ”Revanschsugna”

IFK Berga jagar kvalplatsen. Nu ska laget försöka besegra seriesuveränen Karlskrona för att ta nästa kliv.
– Det skulle stärka oss, säger IFK Bergas Peter Westberg.
Fotboll • Publicerad 5 september 2019

Likheter finns med fjolårssäsongen. Då slog IFK Berga också underifrån och under en formstark höst lyckades laget till slut sno åt sig kvalplatsen i sista omgången. Skillnaden nu är att utgångsläget i år är betydligt bättre. Berga är bara en poäng bakom tvåan Husqvarna. Däremot har tabellettan Karlskrona 13 poäng till godo på Kalmarlaget och har med största sannolikhet redan avgjort.

– Först och främst jagar vi andraplatsen för vi måste först komma dit för att ta nästa kliv men sedan ska man vara ärlig att säga att avståndet är långt till Karlskrona och kanske är det för långt. Men nu har vi all fokus på matchen mot Karlskrona, säger Peter Westberg.

Annons

I vårmötet på Bergavik vann Blekingelaget med 2–1.

– Jag tycker att vi är bättre i den matchen så vi är revanschsugna. Men de har många duktiga spelare och deras säsong är väldigt stark.

– Känslan är väldigt bra så klart. Vi har bra momentum där vi har tagit in både på Karlskrona och Husqvarna på slutet.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons