Annons

Montler säkrade final i sista hoppet

Han gjorde det igen – säkrade mästerskapsfinal i sista hoppet. Thobias Montlers 8,14 blev EM-kvalets längsta hopp.
– Det var skönt att sätta det, säger han.
Friidrott • Publicerad 3 mars 2023
Thobias Montler är klar för final i inne-EM. Arkivbild.
Thobias Montler är klar för final i inne-EM. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Inför det tredje och sista kvalhoppet i inomhus-EM i Istanbul låg Montler på åttonde och sista kvalplats med ett hopp på 7,75. Då gjorde han som i VM i USA i somras och säkrade en finalplats i sista hoppet. I Istanbul slog han till med 8,14, 19 centimeter över kvalgränsen och kvalets längsta hopp.

– Det blev lite väl spännande och det var jäkligt skakigt och nervöst i magen, säger han om känslan inför sista hoppet, till SVT.

Annons

EM-silvermedaljören från i somras är medaljfavorit i inne-EM.

– Det ska man inte klaga på , det är ett lyxproblem, Men man ska klara det också. Jag fick väldigt bra svar (i kvalet), framför allt det första hoppet som satt som en pärla, säger Montler.

Detta första, väldigt långa hopp, var dock övertramp.

Carl Bengtström är klar för semifinal på 400 meter. I sitt försöksheat kom han tvåa efter den norske suveränen Karsten Warholm.

När löparna efter ett varv gick in på gemensam bana lyckades Bengtström tränga sig fram till andraplatsen före schweizaren Lionel Spitz och fick i mål tiden 46,55.

– Det var avgörande, säger Bengtström, om att ha tagit andrapositionen, till SVT.

– Det var ett okej lopp, men svårt att få med sig farten på bana tre. Målet är nu att ta mig till final.

Semifinalen avgörs i kväll.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons